Kreiranje particije

 

Pre nego što stignete do ovde preporučujem vam da pročitate ostale lekcije sa ovog sajta, a ako ste to već učinili i još imate želju da pravite particije, na pravom ste mestu. Ovaj deo lekcija iz PM-a će biti bogato ilustrovan, i svaki korak će biti objašnjen rečima i slikom. Neki ekrani neće biti isti kod vas kao na mom primeru, ali ako pratite korake koje sam objasnio sve će biti u redu. Pa da počnemo.

Prvo što treba da uradite je da pokrenete PM. To znate pretpostavljam tako da to neće biti problem. Predlažem da pre početka pravljenja isplanirate kolike će particije biti i šta će se na kojoj nalaziti. Ovo se posebno odnosi na one koji nameravaju da instaliraju više operativnih sistema. Nakon što ste napravili raspored, vreme je da počnete sa pravljenjem particija. Kliknite na čarobnjaka u dnu stranice, prvog na listi, koji se zove Create New Partition.

Nakon što se pojavi prvi ekran, kliknite Next, i dobićete ekran na slici. Ovde ćete biti pitani da li želite da instalirate operativni sistem na novu particiju. Ukoliko želite kliknite na Yes, ukoliko ne kliknite No. Nakon što ste izabrali kliknite Next.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ukoliko ste izabrali Yes kliknite ovde,a ukoliko ste izabrali No kliknite ovde.

***Home***Kako ga nabaviti***Tehnička podrška***Downloads***Kontakt***